Activiteiten - Stichting voor Kunst en Cultuur

Ga naar de inhoud

Activiteiten van Koshish

Zang, Karaoke, Muziek, Voordracht en Toneel
Elke donderdagavond tussen 19:00-22:00 uur oefent Koshish in het Trefcentrum Oase aan de Cartesius weg.
Deze avond is in principe toegankelijk voor iedereen die haar talenten op het gebied van zang, muziek, voordracht en toneel verder wilt ontwikkelen.
Aanmelding Muziek-/Karaokebeoefening
Koor / Bhadjans / Kirtan
In 2009 is Koshish begonnen met een koorgroep, waarbij tradionele bhadjans (devotionele liederen) en liederen met andere thema's in koorvorm ten gehore worden gebracht. De Koshish Koorgroep heeft op 13 september een succesvolle debut optreden gehad in de Domkerk in het kader van het project ' Verborgen Stem'. Thans wordt op de donderdagavonden ook Kirtan geoefend.

Bollywood danslessen
Bollywood dans is wereldwijd razend populair. Mede dankzij de verspreiding van de Indiase film en muziek via diverse mediakanalen is er grote interesse ontstaan in het beoefen van deze dans. Koshish biedt thans de gelegenheid om onder professionele begeleiding deze dans te beoefenen door zowel jongeren als ouders. Ook heeft Koshish een Showgroep die bij verschillende culturele manifestaties optreden.

Attentie: Door herindeling van de lokalen in Trefcentrum Oase zijn we tijdelijk gestopt met de danslessen. Samen met gemeente Utrecht zijn we op zoek naar een nieuwe locatie, die beter geschikt is voor het verzorgen van danslessen. Heeft u belangstelling. Laat ons weten.
Aanmelding Danslessen

Hindilessen
Hindi is de officiele voertaal van meer dan een miljard mensen in India en daarbuiten. De meeste in Nederland woonachtige hindostanen spreken hindi, echter kunnen slechts een kleine deel hiervan hindi schijven en lezen.  Niet alles van de Indiase en de hindostaanse cultuur is vertaald naar Engels of Nederlands.
Bij voldoende belangstelling zal Koshish in de toekomst ook hindi-lessen aanbieden. Bent u in geinteresseerd, meld u zich bij ons aan en we houden u op de hoogte over de voortgang van de lessen.
Aanmelding Hindilessen

Koshish ke Raat,
de avond om uw talenten uit te proberen!
Koshish organiseert enkele keren per jaar een open avond, toegankelijk voor iedereen - om alle talenten op kunst en cultuurgebied uit te proberen. De avond begint altijd met een programma-onderdeel voor kinderen ' Koshish 4 Kids'. Op zo'n avond is er een vaste onderdeel ' het open podium' waarbij ook mensen uit het publiek hun talenten kunnen laten. Alles in een gezellige sfeer onder genot van heerlijke hapjes en drankjes.

Bezoek onze website regelmatig om op de hoogte te blijven van onze activiteiten!
Terug naar de inhoud